23948sdkhjf

Svære udsigter for kødindustrien

Prognose: OECD og FAO mener udsigterne for mejeribruget ser lovende ud frem til 2018. Anderledes ser det ud for kødindustrien.
Det globale kødmarked ventes at vokse med 2 pct. om året i perioden frem til 2018, dog med store regionale variationer. I OECD-landene ventes kødproduktionen således kun at stige med ½ pct. om året, mens væksten bliver anderledes markant i store udviklingslande som især Kina og Brasilien.

Udsigten til, at kødpriserne i de kommende år ikke vil følge med prisstigningerne på andre landbrugsprodukter, er ifølge cheføkonom Leif Nielsen i brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer »en naturlig udvikling«.

Ifølge OECD og FAO's prognose kommer det til at gå værst ud over de europæiske landmænd, hvor kødeksporten ventes at gå en del tilbage, da landmændene i EU i højere grad tvinges til at satse på det europæiske marked i takt med, at konkurrenceevnen på verdensmarkedet bliver mindre. Og det er så årsagen til de afdæmpede prisforventninger for oksekød, svinekød og fjerkræ, lyder konklusionerne i prognosen.

Kilde: JyllandsPosten

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078