23948sdkhjf

Ny skolefrugtsordning til de danske skoler

I det kommende skoleår vil alle danske skolebørn kunne få frugt i skoletiden med EU-støtte. Ordningen kommer efter to år med det succesfulde pilotprojekt Frugtkvarter.
En lang række skoler har de seneste to år tilbudt deres elever skolefrugt via fødevareministeriets pilotprojekt Frugtkvarter. En rapport har vist, at den daglige frugt har gjort børnene bedre til at lytte, lege og lære, og fødevareministeriet vil nu fra begyndelsen af det nye år give mulighed for etablering af frugtordninger på landets skoler, hvor den ene halvdel af frugten betales af forældrene og den anden halvdel af EU.

- Erfaringer fra tidligere skolefrugtsprojekter i Danmark viser, at skolefrugtsordninger er en god måde at få børn og unge til at spise mere frugt på. I forbindelse med Frugtkvarter har der været stor interesse for at etablere forældrebetalte ordninger, og jeg håber derfor, at både kommuner, skoler, forældre og børn vil tage imod det nye tilbud, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Fødevareministeriet sætter samtidig gang i en kampagne, der skal gøre kommuner, skoler, forældre og leverandører opmærksom på, at de kan søge den nye frugtordning og som skal hjælpe skolerne til nemmere at få gang i skolefrugtsordninger.

Der er afsat 13 millioner kroner til skolefrugtsordningen og skolerne kan søge om at være med fra efteråret.

Kilde: Fødevareministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078