23948sdkhjf

Danisco: Bedre end ventet

Danisco er kommet bedre end ventet ud af 2008 og venter i 2009/10 et koncernresultat i nærheden af 650 millioner kroner.
Danisco opnåede en omsætning på 13,0 mia. kr. i 2008/09, en stigning på 6% i forhold til sidste år. EBIT før aktiebaseret aflønning og særlige posterudgjorde 1.248 mio. kr., og koncernresultatet for perioden blev 72 mio. kr.

Administrerende direktør Tom Knutzen udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten:

- Året har både været præget af tilfredsstillende resultater og udfordringer for Danisco. Vi har gennemført salget af Sukker, som vi lovede vores interessenter, og for den fortsættende del af Danisco er vores strategiske prioriteringer uændrede. Vi har den rette platform til at imødekomme fremtidige muligheder og udfordringer gennem innovation, bæredygtighed og fokus. Vi erkender samtidig, at der er behov for at forbedre vores resultater gennem højere indtjening, bedre udnyttelse af den anvendte kapital og en reduktion af nettoarbejdskapitalen. Det vil være nødvendigt, hvis vi fremover skal leve op til vores interessenters krav og levere størst mulig værdiskabelse.

Hovedpunkterne for 2008 kan listes op som følger:
  • Koncernomsætningen for helåret steg 6% i forhold til sidste år. Organisk vækst for helåret blev 4% (Food Ingredients 3%, Genencor 7%). Stærk vækst i begyndelsen af året i alle segmenter bortset fra Sweeteners; den sidste del af året præget af den generelle økonomiske afmatning.
  • Koncernen opnåede bedre organisk vækst i fjerde kvartal end ventet efter tredje kvartal inden for alle Food Ingredients-områder bortset fra Sweeteners – omend der fortsat er lav gennemsigtighed i markedet. Også fortsat god fremgang for Genencor på de fleste større forretningsområder.
  • EBIT for helåret blev 1.248 mio. kr. som følge af marginforbedringer i Enablers og Cultures, men marginfald i Genencor og Sweeteners. Marginerne steg i fjerde kvartal sammenlignet med sidste år på alle områder bortset fra Sweeteners – også for Genencor.
  • Acceleration for Genencors Bio Chemicals-projekter (BCP) med DuPont og Goodyear i løbet af året – solid fremgang for begge.
  • Nettogælden reduceret med 4,8 mia. kr. i løbet af året (8,5 mia. kr. i de seneste tre år) – ultimo året var gearingen 2,5x EBITDA.


Forventninger til 2009/10
Danisco har valgt at beholde sine forventninger til 2009/10, der lyder på en organisk vækst i omsætningen på 3-4%, en EBIT på ca. 1.300 mio. kr. (1.248 mio. kr. i 2008/09) og et koncernresultat på ca. 650 mio. kr.

Kilde: Årsrapport 2008 / www.danisco.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094