23948sdkhjf

Danskerne vælger mel med stråforkortere

Danskerne køber i stigende grad udenlandsk mel med stråforkortere, selvom der er mistanke om, at det nedsætter sædkvaliteten.
Foreløbige tal fra de danske melproducenter er importen af det billige udenlandske mel fordoblet det sidste års tid, skriver Børsen Fødevaresundhed i dag.

- Årsagen er dels, at forbrugerne har glemt, at der kan være en sammenhæng mellem indtag af fødevarer med stråforkortere og så fertilitetsproblemer og at forbrugerne gerne vil spare på udgifterne til fødevarer under den økonomiske krise. Desuden er stråforkortere heller ikke længere på den fødevarepolitiske dagsorden, siger adm. direktør Niels Brinch-Nielsen, Valsemøllen
Finax A/S til avisen.

I 1999 kunne tyske forskere konkludere, at mus i dyreforsøg fi k nedsat deres frugtbarhed med 50 pct. efter at have spist foder med stråforkortere. Siden er forskere fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet, og Rigshospitalet gået videre med forsøg hos orner og kan ikke på nuværende tidspunkt mane mistanke til jorden.

- I dag forbydes stoffer i mad først, når man er helt sikker på, at de er farlige. Stråforkortere er i gråzonen, måske kan de skade vores forplantningsevne, men der er ikke noget endeligt bevis
for deres farlighed. Hermed kommer tvivlen ikke forbrugerne, men producenterne til gode, lyder kommentaren fra Forbrugerrådets kampagnekoordinator Sofie Krogh Holm.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078