23948sdkhjf

Dansk virksomhed får første mejerikontrakt i Kina siden melamin-skandalen

GEA Niro Gruppen skal levere højteknologisk udstyr til Feihe Dairy for 130 millioner kroner.
To nye, højteknologiske procesanlæg til produktion af mejeriprodukter skal udfylde en del af det tom-rum, som sidste års melamin-skandale har efterladt på det kinesiske marked, efter at den største mejerigruppe, Sanlu, måtte dreje nøglen om. Den kinesiske producent af mælkepulver og babyfood, Feihe Dairy, har valgt danske GEA Niro Gruppen som leverandør af højteknologisk udstyr for 130 millioner kroner. Aftalen er blandt andet sikret gennem Eksport Kredit Fonden, der for første gang nogensinde påtager sig en kreditrisiko direkte over for en kinesisk virksomhed ved at stille eksportkreditgarantien over for Feihe’s banklån.

- Kina er blevet et af vores hjemmemarkeder, og vi forventer en betydelig vækst, fordi vi får mulighed for at levere viden, teknologi og udstyr til produktion af en række mejeriprodukter - bl.a. modermælkserstatning - som i stigende grad bliver efterspurgt af den nye middelklasse i Kina. Og bliver Kina som forventet verdens største forbrugsmarked, vil det også betyde kraftig vækst for vores teknologi inden for flere andre sektorer, som anvender procesudstyr, siger adm. direktør Anders Wilhjelm, GEA Niro Gruppen.

Efter et særdeles hårdt år for de kinesiske mejeriproducenter, hvor den store melamin-skandale bl.a. førte til lukning af Kinas største mælkepulverproducent, Sanlu, er der nu igen markant efterspørgsel efter mælkeprodukter. Det skaber bedre mulighed for at vinde markedsandele for de producenter, som ikke var involveret i skandalen.

Går efter at blive størst
Derfor satser Feihe Dairy, der er ejet og drevet af American Dairy, Inc. (ADY), nu som de første på at overtage en betydelig del af det tomrum, der er efterladt i markedet. Det sker med udgangspunkt i mejeriprodukter af høj kvalitet, som bliver fremstillet på højteknologisk udstyr fra GEA Niro Gruppen, som er globalt førende indenfor den type procesudstyr.

Når de to nye anlæg står klar til produktion ved udgangen af 2010, vil de kunne producere godt og vel 110 tons mælkepulver om dagen - eller cirka 180 tons babyfood (modermælkserstatning).

EKF åbner nye døre for dansk eksport
GEA Niro Gruppen har samarbejdet tæt med EKF (Eksport Kredit Fonden) i mange år, og anser dette samarbejde for en afgørende forudsætning for at bane vejen for eksport af dansk viden, teknologi, udstyr og managementaftaler i udlandet.

- Vi meget glade for samarbejdet med EKF, som gang på gang tilpasser sig både vores behov for at sikre finansiering af projekter i udlandet og de meget omskiftelige vilkår, når det gælder international finansiering og risikodækning, siger adm. direktør Anders Wilhjelm.

Det er EKF, der stiller garantien og afdækker størstedelen af risikoen for finansieringen, fortæller direktøren afsluttende.

Kilde: GEA Process Engineering A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078