23948sdkhjf

Lantmännen afskediger 400 ansatte

Lantmännen skal spare 400 millioner svenske kroner og som et led i spareplanen afskediges omkring 400 medarbejdere. Organisationsændringerne kommer til at berøre alle de lande, hvor Lantmännen er repræsenteret, herunder også Danmark.
Lantmännen er presset til at øge rentabiliteten og investere i fremtiden. Derfor har selskabet igår præsenteret en ny gruppe struktur, der i løbet af tre år vil kunne spare gruppen for 400 millioner svenske kroner. Det skriver Lantmännen i en pressemeddelelse

Lantmännens resultater har som følge af den økonomiske afmatning siden slutningen af året fulgt en negativ tendens. Den foreløbige rapport i juli viste et tab på -196 mio svenske kroner. Siden er en række større initiativer blevet iværksat, bl.a. prisstigninger og en udvikling af organisationen.Ledelsen har på baggrund af en række analyseresultatert nu besluttet en ny gruppestruktur med virkning fra 1. oktober 2009.

Ny organisationsstruktur
- Den nye organisation er mere logisk fra en kundes perspektiv. Det afspejler den ekspertise, som Lantmännen tilbyder sine kunder og vi vil bedre kunne udnytte synergier og kompetencer mellem de forskellige forretningsområder, siger formand og administrerende direktør Per Strömberg.

Lantmännens nye gruppestruktur kommer til at bestå af fire divisioner. Arne Rantzow bliver chef for Landbruget, Clas Eriksson for Ingeniør-afdelingen, Monika Lekander for Energi og Per Strömberg kommer til at fungere som chef for Food-divisionen.

400 ansatte afskediges
Et andet led i spareplanen bliver, at omkring 400 ansatte må forlade gruppen. De fleste af afskedigelserne vil blive gennemført i løbet af efteråret 2009 og gælder for hele organisationen i alle lande, hvor Lantmännen opererer. Strukturelle omkostninger er anslået til mellem 100-150 mio i 2009.

- Afskedigelser er desværre nødvendigt, fordi vi er nødt til at frigøre ressourcer til at investere i markedsføring, forskning og udvikling og i sidste ende styrke Lantmännens lønsomhed, siger Per Strömberg.

Kilde: Lantmännen / www.lantmannen.se

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11