23948sdkhjf

Øget handel med palmeolie og palmekerner

Halvårsregnskab: United Plantation Berhard venter fortsat at komme ud af 2009 med et tilfredsstillende overskud.
Resultatet før skat steg med 17,1% fra MYR 73,8 mio. i det foregående kvartal til MYR 86,4 mio. for det forløbne kvartal, hvilket kan tilskrives en øget produktion af både rå palmeolie, palmekerner og kokosnødder på henholdsvis 14,4%, 8,6% og 23,1% sammenlignet med det foregående kvartal. Denne stigning i resultatet blev dog reduceret i forbndelse med nedskrivninger på henholdsvis MYR 4,8 mio. i forbindelse med at palmeolieplanter på plantagen i Kalimantan samt MYR 4,9 mio. i forbindelse med lån til et udenlandsk selskab.

Forventninger til fremtiden
Selskabets produktion af friske frugtbundter forventes at blive lavere i forhold til sidste år på grund af oliepalmernes biologiske cyklus, hvilket har resulteret i en hvileperiode i 2009 efter det rekordhøje høstudbytte i 2008. Denne udvikling har været synlig i 1. halvår 2009.

Bestyrelsen mener derfor, som følge af det ovennævnte, at Koncernens resultat for regnskabsåret 2009 vil blive lavere set i forhold til det rekordhøje resultat for 2008. Betydelige mængder af rå palmeolie for året 2009 er dog allerede solgt via terminskontrakter i henhold til Koncernens politik vedrørende afdækning af den fremtidige produktion og bestyrelsen forventer således, at resultatet for 2009 bliver lavere, men stadig tilfredsstillende.

Kilde: United Plantation Berhard / Halvårsrapport

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079