23948sdkhjf

Mikrobryggerier danner innovationskonsortium

Fire danske mikrobryggerier og en række virksomheder med tilknytning til bryggeribranchen vil styrke dansk øls smags- og hygiejniske stabilitet via etableringen af et nyt innovationskonsortium.
Konsortiet vil fokusere arbejdet omkring smag, stabilitet og ikke mindst de mikrobiologiske forudsætninger for hygiejnisk produktion. Dermed vil konsortiet arbejde for at fremtidssikre den enestående position, som dansk mikrobryg har i dag. Projektet støttes med 12 mio. kr. innovationsmidler fra Rådet for Teknologi og Innovation (RTI), der udtaler:

- Vi har valgt at støtte innovationskonsortiet Dansk Mikrobryg, idet konsortiet har sat som mål, at muliggøre bevarelse og konsolidering af den position de danske mikrobryggerier har opnået i løbet af de seneste år. Det er rådets vurdering, at konsortiet har potentiale til at yde et betragteligt bidrag til ølmarkedet og på sigt i relation til oplevelsesøkonomien og turismeerhvervet.

Anders Kissmeyer, Nørrebro Bryghus, der er blandt deltagerne i konsortiet udtaler:

- Vi vil bevare vores position, og videreføre den ølkultur specialøl har skabt med smagsoplevelse i højsædet. Med etablering af et så stærkt konsortium, og med fokus på erhvervets væsentligste udfordringer vil dette projekt uden tvivl få væsentlig betydning for dette, og forhåbentlig være stærkt medvirkende til at sikre mikrobryggeriernes fremtid.

De øvrige deltagere er Grauballegaard/Iisgård, Nordic Seed, Weyermann Speciality Malting Company, Einar Willumsen, Holvrieka Danmark, Sinus Automation, Bactoforce International, Thisted Bryghus, Indslev Bryghus og Bryggeriet Skands.

Kilde: Danske Ølentusiaster

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094