23948sdkhjf

Royal Unibrew: Bedre end ventet

Delårsrapport: Resultatet for 1. halvår 2009 viser så gode takter, at bryggerikoncernen opjusterer forventningerne til hele året.
Royal Unibrew har i årets første seks måneder realiseret et resultat af primær drift på 87 mio. kr. mod 63 mio. kr. sidste år. Samtidig er cash flowet fra driften forbedret med 158 mio. kr.

Den netto rentebærende gæld blev reduceret med 53 mio. kr. i forhold til ultimo 2008. Det væsentligt forbedrede resultat skyldes gennemførelsen af en række aktiviteter til styrkelse af koncernens indtjening og cash flow, som blev igangsat i begyndelsen af året samt stigende nettosalgspriser og et ændret salgsmiks.

Det væsentligt forbedrede resultat og cash flow er blevet realiseret på trods af vanskelige markedsforhold og en faldende omsætning.

- Resultatet for 1. halvår 2009 er bedre end forventet og bekræfter, at de aktiviteter, som vi har igangsat, har haft den ønskede effekt. Udviklingen viser, at koncernen grundlæggende er sund og i stand til at skabe såvel solidt cash flow som fornuftige resultater. Desuden er det særdeles positivt, at den netto rentebærende gæld er blevet reduceret på trods af den sæsonbetingede
aktivitetsstigning. Det betingede frasalg af de caribiske bryggerier vil yderligere bidrage til at forbedre koncernens gældssituation. Samtidig overvejes, som tidligere meddelt, alle relevante muligheder for at sikre en passende kapitalstruktur, siger direktør Henrik Brandt.

Royal Unibrew opjusterer på baggrund af disse resulatter forventningerne til hele 2009. Dermed venter bryggeriet nu et resultat af primær drift før særlige poster på 170-210 mio. kr. mod tidligere udmeldte 135 mio. kr.

Kilde: Royal Unibrew

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078