23948sdkhjf

Amanda Seafoods vender skuden

Med ny styrmand bag roret er fiskekonserves-fabrikken på vej mod markant fremgang. Ambitionen er at vokse med 50 mio. kr. årligt de næste tre år.
Jesper Kold Sørensen kom til Frederikshavner-virksomheden for et år siden, hvor situationen var kritisk. På det tidspunkt voksede lagerbeholdningen så meget, at det belastede virksomhedens likviditet. Samtidig var salgstallene nedadgående. Bare et år efter ser tingene helt anderledes ud. Den nye direktør satte fra start alle kræfter ind på at redde virksomheden:

- Der skulle gøres noget afsætningsmæssigt og kommercielt. I lang ting havde man ladet markedet passe sig selv. Så vi startede med en gennemgang af produktporteføljen og kunderelationerne, forklarer Jesper Kold Sørensen, der blandt andet selv tog rundt for at besøge kunder.

I første halvår af 2009 er salget steget med 40 pct. og i august måned er omsætningen stedet med godt 60 pct. set i forhold til samme periode året før. Kapitalgrundlaget er desuden forbedret med 12 mio. kr.

Væksten på 50 mio. kr. årligt skal bl.a. hentes fra eksportmarkeder, hvilke allerede i dag udgør cirka 40 pct. af virksomhedens omsætning. Men bestyrelsesformand Poul Plougmann mener kun dette mål kan nås, hvis Amanda Seafoods udvider produktionen med samarbejdspartnere der, hvor råvaren er.

Den nordjyske virksomhed fik i 2008 en bruttofortjeneste på 6 mio. kr. mod 23,2 mio. kr. året før. Årets resultat blev et underskud på godt 10 mio. kr. Direktøren forventer i 2009 et overskud på omkring 1 mio. kr.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094