23948sdkhjf

Ny ingrediens gør rugbrødet hvidt

Danisco har udviklet en ny fødevareingrediens, der giver rugmel samme bageegenskaber som hvedemel. Kampagneleder i Fuldkornskampagnen er begejstret.
Regitze Siggaard, der er kampagneleder i Fuldkornskampagnen, er begejstret for de muligheder, den nye ingrediens fra Danisco giver:

– Det er lige vand på vores mølle. Det er kun seks procent af danskerne, der spiser den anbefalede mængde fuldkorn, og rug er en af de kornsorter, der har et højt indhold af fuldkorn. Så hvis det kan få danskerne til at spise noget mere rug, kan det være en god løsning, siger kampagnelederen., der især håber at store børn og unge på den baggrund vil komme til at spise mere rug.

Danisco siger selv om baggrunden for den nye ingrediens:

– Vi har udviklet den nye ingrediens på baggrund af to af de tendenser, vi ser på fødevaremarkedet. Den ene er sundhedsbølgen, som bliver stadig stærkere, hvor folk lægger vægt på at leve og spise sundt. Den anden er de daglige kampe i familierne for at få børnene til at spise sundt. Derfor satte vi os for at udvikle en ingrediens, der gør det muligt at bage brød af rugmel, der har samme luftige krumme som hvedebrød, samtidig med at det bevarer de gode sundhedsmæssige egenskaber. Og det lykkedes, fortæller Global Product Manager hos Danisco, René Schou.

Indtil videre er det kun tyske forbrugere, der kan købe det hvide rugbrød, men kundekredsen udvides gradvist til øvrige markeder, oplyser Danisco.

Kilde: FoodCulture

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078