23948sdkhjf

De vil fjerne propsmag i Europas vinhuse

Forskningsprojekt kan gøre dansk firma til vinbranchens darling

Et lille Kalundborg-firma, der laver højteknologisk udluftning til private hjem, fremhæves nu som firmaet, der kan hjælpe europas vinhuse af med propsmag. Et problem, der hvert år betyder, at 13 procent af vinhøsten må kasseres.

Det fortæller DR P4 Sjælland.

Kalundborg-virksomheden Airmanager Technologies har sammen med DTU deltaget i et tre-årigt forskningsprojekt finansieret af EU. Projektet skal hjælpe EU's vinbønder af med skimmelsvampesporer, som giver smagen af prop.

Og en rapport på baggrund af forskningsprojektet peger nu direkte på den særegne teknologi fra Kalundborgfirmaet, som kan fjerne skimmelsvampesporerne i de europæiske vinkældre.

I Airmanager Technologies har direktør Bjarne Jensen svært ved at se starten og slutningen på de muligheder, forskningsprojektet giver.

- Foreløbig er vi blevet kontaktet af en stor italiensk vinproducent, der vil mødes. Men vores udstyr kan jo reelt fjerne skimmelsvamp alle steder, så vi overvejer da at få en investor med ind, så vi kan få teknologien ud, siger Bjarne Jensen til DR P4 Sjælland.

De videnskabelige tests af de forskellige anlæg fandt sted på en slovensk vingård, med de traditionelle fugtige kældre, hvor enorme træfade giver smag til god rødvin.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111