23948sdkhjf

Positivt kvartalsregnskab fra Harboes

Kvartalsregnskab: Bryggerivirksomhedens resultat før skat steg med 24,9 pct. og ledelsen fastholder forventningerne til årets resultat før skat på 55-65 mio. kr.
Harboes Bryggeri fik i perioden et resultat før skat på 21,1 mio. kr. mod 16,9 mio. kr. i samme periode sidste år. Koncernresultatet, der også inkluderer resultater fra fødevarevirksomheden Harboefarm A/S, endte før skat på 20,5 mio. kr. mod 15,6 mio. kr. året før.

Nettoomsætningen dalede derimod med 4,1 pct., hvilket ifølge ledelsen skyldes afvikling af ikke rentable kundeforhold.

- Der er fortsat tale om en tilfredsstillende udvikling i afsætningen på koncernens væsentligste hovedmarkeder, hvor der de seneste år har været en faldende tendens i det samlede forbrug af øl og læskedrikke, meddeles det i regnskabsrapporten.

Udviklingsarbejde intensiveret
Udviklingsaktiviteterne inden for maltekstrakt er i den forløbne periode blevet yderligere intensiveret. Den klare maltekstrakt er blevet introduceret på en række udvalgte markeder, hvor testproduktion hos flere større kunder indenfor drikkevareindustrien er forløbet særdeles positivt. Koncernen deltager i de kommende måneder på udvalgte føde- og drikkevareudstillinger, hvor de færdig-udviklede produkter præsenteres for nye potentielle kunder.

Det igangsatte arbejde med at opdyrke og ekspandere markedet for maltekstrakt og ikke-alkoholiske maltdrikke har fortsat strategisk fokus og forventes fremadrettet at bidrage positivt til den fortsatte vækst. Udover de mange aktiviteter på maltekstraktområdet er produktudvikling indenfor både øl og læskedriksegmentet fortsat, ligesom der har været fokus på opfølgning i forhold til det seneste års mange produktlanceringer.

Koncernen har endvidere i perioden gennemført investeringer for 58,8 mio. kr., heraf er 7,6 mio. kr. optaget som anlæg under opførsel pr. 31.07.2009, påpeges det i ledelsesberetningen.

Synergieffekt med GourmetBryggeriet A/S
Siden overtagelsen af aktiemajoriteten i GourmetBryggeriet A/S har de to virksomheder arbejdet målrettet på at skabe grundlaget for de forventelige positive synergier ved sammenlægning af de to virksomheder, herunder en samlet salgsorganisation. Herudover er der nu etableret fælles indkøbs- og logistikfunktion, ligesom koordinering af produktionsfaciliteter og teknisk knowhow forventes at kunne give yderligere synergier og effektivitetsfordele.

Egenkapitalen udgjorde pr. 31.07.2009 704,5 mio. kr. mod 664,5 mio. kr. pr. 1.maj 2009.

Baseret på den eksisterende sammensætning af forretningen og ovennævnte forudsætninger forventer Harboe fortsat et resultat før skat i intervallet 55-65 mio. kr. som meddelt i seneste selskabsmeddelelse af 29. juni 2009.

Kilde: Harboes Bryggeri A/S - Kvartalsregnskab

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062