23948sdkhjf

Verdensnyhed på pick-and-place-robot

HI 09: ELAU Scandinavia producerer nu den kendte Delta 3 robot i rustfrit stål – en verdensnyhed, som i disse dage introduceres for den danske fødevareindustri i Messecenter Herning.
ELAU P4 er den første Delta 3 robot, hvor alt er udført i rustfri stål. Dette gør det muligt at bruge robotten til primærpakkeopgaver i fødevareindustrien, hvor der gøres rent med rengøringsmidler og kemikalier.

- Robotten kom i produktion sidst i april/først i maj måned, og der er allerede godt gang i salget i Europa, fortæller Michael Bak Christiansen, der er Area Sales Manager i selskabets danske afdeling.

Han og kollegaerne er på HI for at introducere nyheden til den danske fødevareindustri og modtagelsen er positiv, beretter han.

- Tirsdag (på messens førstedag, red.) var der ikke så meget aktivitet, men i går og i dag torsdag har vi oplevet stor interesse for vores robot. Vi har blandt andet fået skabt en god kontakt til en maskinbygger, der sagtens kan forestille sig at anvende vores pick-and-place-robot i et anlæg, der skal bruges inden for fiskeindustrien, forklarer Michael Bak.

Han fortæller videre, at det heldigvis ikke er alle, der lader sig tynge af finanskrisen. Mange ser automation som en vej ud af krisen. For selvom der kan være tale om en stor udgift her og nu, er tilbagebetalingstiden kort. Dermed er der udsigt til en god forretning inden for en overskuelig fremtid, lyder Michael Baks vurdering.

- I Danmark overtager robotterne jo også typisk de mest rutineprægede arbejdsopgaver i produktionen og dermed er de med til at aflaste og sikre et bedre arbejdsmiljø. Og det er der heldigvis også mange virksomheder, der er opmærksomme på, afslutter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094