23948sdkhjf

Aalborg vil bygge køkkener med hjælp fra ministeriet

Søger over 15 millioner støttekroner til madlavning på plejehjemmene

Aalborg Kommune har som en af de første kommuner besluttet at søge penge fra den pulje, som Ældreministeriet har frigivet til etablering eller renovering af lokale køkkener på plejehjem.

Det er målet at bringe madlavningen tættere på beboerne på kommunens plejehjem, der har motiveret Aalborg til selv at lægge 25 procent af det byggebudget, der er reglen for, at man kan søge køkken-puljen om resten af midlerne.

Ikke alle Aalborg kommunes plejehjem råder i dag over køkkener, som er egnede til madlavning. En ekstra vask, manglende hæve-/sænkeborde og små køleskabe er nogle af de betingelser, køkkenpersonalet må 'slås' med.

Det skal der gøres noget ved: Derfor søger Aalborg Kommune puljen om 15,15 mio. kr. til at renovere køkkener på de plejehjem, som i dag ikke har faciliteterne til at færdigtilberede mad lokalt. 

Madservice Aalborg
Maden til Aalborg Kommunes plejehjem leveres i dag af Madservice Aalborg, men de køkkener, som ikke har faciliteter til rådighed, må bestille maden færdig. Dem, der har lokale køkkener, kan vælge at bestille råvarer, de selv færdigtilbereder, som for eksempel rå flæskesteg, fars til frikadeller eller rå grøntsager.

- Vi ved, at måltider og duften af mad betyder rigtig meget for vores ældre borgeres livskvalitet og sundhed, og at måltidet også spiller en stor rolle i rehabilitering. Derfor har vi også afsat midler til at udvikle rammerne om mad og måltider i både 2016 og 2017. Pengene er blandt andet brugt til at opkvalificere medarbejderne, men også til at ansætte et ernæringsteam, som kan vejlede og undervise plejehjemmene i ernæring til ældre og på den måde skabe sammenhæng mellem maden, måltidet og ernæringen, forklarer rådmand Thomas Krarup.

 

Sundheds- og Ældreministeriet har afsat en pulje på 425 mio. kr. til at renovere eller etablere køkkener på plejehjem. Målet er at gøre madlavning til en større del af hverdagen på plejehjemmene.

Der stilles krav om mindst 25 pct. medfinansiering af det enkelte projekt, når der er tale om renovering, etablering eller genetablering af køkkener på servicearealer.

Der er ansøgningsfrist den 28. marts 2017 kl. 12.00. Puljemidlerne skal anvendes inden udgangen af 2017.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111