23948sdkhjf

Stort marked for cateringbranchen

Ordningen med mad i daginstitutionerne åbner et gyldent marked for cateringbranchen, hvis kommunerne da vælger at benytte sig af de private aktører.
DI spår, at markedet for de nye frokostordninger har en værdi af 1,2 mia. kr., når samtlige af landets kommuner tager hul på ordningen fra 2011. Der er altså tale om rigtig mange penge, som flere private cateringfirmaer gerne vil have fingre i. Det skriver ErhvervsBladet i dag.

Men kommunerne er ikke betinget glade for at bruge de private virksomheder, lyder vurderingen fra Henrik Friis, chef for Offentlig Privat ved DI:

- Kommunerne vil historisk gerne løse opgaverne selv. Men vi opfordrer dem til at udbyde de her opgaver, da det kan gøres billigere og bedre af private virksomheder, siger han til avisen.

Han ser gerne hurtigst muligt nogle konkrete udbud fra kommunerne, men de har ikke travlt..

- Der er mange, der noget usikre på, om man kan få en velfungerende madordning op at stå, hvis man skal bruge private. Mange kommuner venter indtil den nye deadline, som er 1. januar 2011, og det kan jeg godt forstå. Kommunerne skal bruge tid på at løse opgaven bedst muligt, lyder det fra Jacob Scharff, der er projektleder for udbudsportalen hos Kommunernes Landsforening.
siger Jacob Scharff.

Han forventer at se nogle udbud i løbet af 2010.

Kilde: ErhvervsBladet / www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093