23948sdkhjf

Foss kan nu identificere forurenet mælk

Den danske analyse-virksomhed har udviklet helt ny software, der udvider området for screening af fødevaresikkerhed inden for mejerisektoren.
Det er et stigende problem, at råmælken indeholder urenheder, enten forårsaget som forsætlig forfalskning som med eksempelvis stoffet melamin i Kina eller ved et uheld, hvor mælken kan vise sig at være en blanding af ko- og bøffelmælk. Det problem kan danske Foss nu afhjælpe med en løsning, der spotter alle urenheder.

Den nye software kan integreres i flere analyseinstrumenter, som programmeres til at give alarm, hvis råmælken viser sig at have en anderledes struktur.

- Denne screeningsmetode er et effektivt redskab i bekæmpelsen af mælkeforfalskninger, hvad enten dette sker ved et uheld eller med vilje. Med vores software kan ansatte, der arbejder med kvalitetssikring, hurtigt tjekke for mange forskellige typer af forfalskning uden at bruge ekstra tid eller flere omkostninger pr. rutinemæssig prøve, lyder det fra Dairy Market Managaer hos FOSS, Dorthe Bisgaard.

Kilde: Foss

Læs mere om: Foss
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078