23948sdkhjf

Detailhandlen kigger langt efter omsætningsvækst

Regeringen lover fremgang, men de danske butikker spejder forgæves efter forbrugsløft.
Børsen har talt med en række detailhandelskæder, og budskabet er samstemmende og klart. Der bliver brugt langt færre penge end tidligere. Coop Danmark er blandt de adspurgte, der melder om lave omsætningstal:

- Folk er i år begyndt at bruge færre penge, og når de endelig køber, er det i stigende grad de billigere varer. Den afdæmpede forbrugsudvikling, vi har set i 2009, tror vi fortsætter i resten af året samt i 2010, siger Jesper Loiborg, koncerndirektør i Coop Danmark, som bl.a. driver kæder som Kvickly og Superbrugsen.

Interesseorganisationen Dansk Erhverv, som organiserer store dele af den danske detailsektor, tror heller ikke på regeringens optimisme:

- Hvis vi skal nå regeringens forventninger til forbruget, skal det stige omkring et kvart procentpoint i kvartallet fra nu af. Det tror jeg desværre ikke er særlig sandsynligt i lyset af de skuffende handelstal, vi har set indtil videre – senest i form af et nyt stort fald i dankortomsætningen, udtaler cheføkonom i Dansk Erhverv Jens Brendstrup til avisen..


Kilde: Børsen

Læs mere om: coop
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125