23948sdkhjf

Danisco opjusterer efter stærkt første kvartal

Danisco er optimistiske efter positive takter fra Cultures og Genencor og hæver koncernens forventninger til helåret.
I første kvartal af regnskabsåret 2009/10 opnåede Danisco en omsætning på 3,5 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på 7 pct. (2 pct. organisk vækst) i forhold til sidste år. Cultures og Genencor var drivkræfterne bag den organiske vækst.

Driftsresultatet steg med 27 pct. i forhold til sidste år, hvilket medførte en betydelig marginforbedring sammenlignet med første kvartal sidste år. Enablers og Genencor bidrog begge pænt til de højere marginer. Koncernresultatet blev 306 mio. kr. mod 271 mio. kr. sidste år.

- Vi er optimistiske efter den positive start på året, ikke mindst set i lyset af de stadigt udfordrende og volatile markedsforhold. Interne omkostningsbesparelser og en positiv udvikling for flere af vores produkter begynder at bære frugt, og vi er tilfredse med, at vi er i stand til at hæve vores forventninger til helåret. Vi fokuserer dog fortsat på at optimere forretningen for at kunne opfylde vores finansielle målsætninger, lyder en kommentar fra administrerende direktør Tom Knutzen.

Som følge af et stærkt første kvartal hæver ingrediens- og enzymproducenten estimatet for årets driftsindtjening og bundlinje til henholdsvis lidt under 1.400 mio. kr. (tidligere omkring 1.300 mio. kr.) samt et koncernresultat på lidt over 700 mio. kr. (tidligere omkring 650 mio. kr.)

Kilde: Kvartalsrapport 1/4 2009/10

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08