23948sdkhjf

Fødevareindustrien guides i indkøb af procesudstyr

Fødevareindustrien kan spare mange penge ved at vælge de rigtige materialer, når de køber procesudstyr. Sådan lyder en af konklusionerne fra forskningsprojektet ”Metal in Food” .
Forskere fra DTU, Rigshospitalet samt danske og udenlandske udstyrsproducenter og en række fødevarevirksomheder har gennemført det fireårige forskningsprojekt "Metal in Food", hvis konklusioner nu ligger klar:

- Hvis virksomhederne var bedre til at forstå de processer, som materialer i kontakt med fødevarer gennemløber, så ville de også være bedre til at vælge de rigtige materialer til udstyret både set i forhold til rengøring, slid og korrosion, lyder det fra ph.d. Lisbeth Rischel Hilbert, der sammen med professor Per Møller har stået i spidsen for forskningsprojektet

Forskerne undersøgte blandt andet produktionsprocessen hos en producent af hakket kød. Her viste det sig, at man med fordel kunne parre to andre legeringer til den kritiske skærende del, hvor metallerne næsten rører hinanden.

Forskerne anbefaler nu, at producenter af udstyr til fødevarebranchen nærlæser rapportens resultater, for ifølge nye EU-krav, skal virksomhederne selv dokumentere, at et metal er egnet til brug, når der er kontakt med fødevarer.


Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11