23948sdkhjf

Vanskeligt år for GourmetBryggeriet

2008/09 endte med et underskud på 13,7 mio. kr. Samtidig blev det året, hvor Harboes Bryggeri erhvervede sig 92,4 pct. af aktieandelen.
Stigende råvarepriser, faldende afregningspriser på selskabets produkter og følgelig mindre marginer er blandt årsagerne for det dårlige resultat, noterer bryggeriet i forbindelse med regnskabsopgørelsen.

Nettoomsætningen fra Gourmetbryggeriets øldrift viste en vækst på 20 pct. til 29,4 mio. kr., mens nettoomsætningen samlet set faldt med 3,6 mio. kr.

- Væsentlige varelagrereduktioner hos detailhandlen resulterede også i et lavere salgsvolumen så til trods for en fortsat meget tilfredsstillende udvikling i markedsandele for mærkerne ”GB” og ”Ølfabrikken” blev indtjeningen i året utilfredsstillende, påpeger bryggeriet.

Årets resultat er desuden negativt påvirket af nedskrivninger på 6,3 mio. kr. af primært ejendom, immaterielle aktiver og lagre.

Harboes Bryggeri A/S har nu til hensigt at tvangsindløse de resterende aktionærer i selskabet samt afnotere selskabet fra First North.

Kilde: Årsrapport / First North

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079