23948sdkhjf

Avis: Dansk fødevareinnovation sakker bagud

Finanskrisen har fået innovationsniveauet til at falde, lyder kritikken fra flere eksperter i dagens udgave af Børsen FødevareSundhed.
Retail Institute Scandinavia A/S har lavet undersøgelser af den danske fødevareinnovation og chefkonsulent Kasper Baldvinsson kan på den baggrund bekræfte nedgang på innovationsniveauet:

- Vores undersøgelser viser helt klart, at finanskrisen i høj grad har forstyrret den innovation, som var begyndt at spire i den danske detailsektor. I stedet for har der været stigende fokus på pris og ikke på udvikling af kvalitetsprodukter, sortiment og nye varekategorier, siger han til Børsen FødevareSundhed.

Han vurderer, at krisen har fået virksomhederne til at skære ned og satse på de sikre vindere, og indkøberne i de danske supermarkedskæder satser på det, de ved sælger godt. Men den påstand afviser Supergros, Coop og Dansk Supermarked.

Peter Olesen, professor og formand for Det Strategiske Forskningsråd giver nu den danske fødevareindustri og detailsektor en opsang:

- Det er jo i nedgangstider, man skal ruste sig, så man er klar, når krisen igen klinger af. Kriser kommer og går med en større hurtighed, end vi tidligere har været vant til. Derfor er det bare om at komme i gang med at få videreudviklet innovative partnerskaber mellem detailsektoren og fødevareindustrien – vi har stor forskningskapacitet til rådighed i Danmark, og inden for Programkomiteen for Sundhed, Fødevarer og Velfærd har vi jo pløjet millioner af forskningskroner ned i den danske fødevaresektor i efterhånden mange år.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142