23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Danmark skal satse på ”functional foods”

Seniorforsker jagter nyt surbær, der har positive effekter på sundheden.

Hele verden masseproducerer solbær og kirsebær, og priserne er styrtdykket. Derfor mener seniorforsker i frøbiologi Martin Jensen nu, Danmark skal satse på ”functional foods”, der ikke er en del af massemarkedet.

I sit laboratorium er han lige nu i gang med undersøgelser af bærret Aronia, der dyrkes på Institut for Havebrugsproduktion i Årslev på Fyn.

Bærret er så fuld af antioxidanter, at der er basis for en helt ny superfrugt, skriver Politiken. Aronia måler 160,2 mikromol trolox-ækvivalenter på Orac-skalaen mod blåbærs 50-60.

- Vi vil meget gerne have meget stærkere klinisk belæg for, at der sker noget i mennesker, når man spiser disse bær. Men det ville også forsinke de potentielt positive effekter for folks sundhed, hvis vi skal vente 20-30 år på, at der kommer de store, kliniske, dobbeltblindede studier, siger Martin Jensen til avisen.

Derudover tyder forskningen på, at aronia også har andre virkninger: f.eks., at det virker mod for højt kolesterolniveau, for højt blodtryk, diabetes II og muskeltræthed.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.105