23948sdkhjf

Danmark skal satse på ”functional foods”

Seniorforsker jagter nyt surbær, der har positive effekter på sundheden.
Hele verden masseproducerer solbær og kirsebær, og priserne er styrtdykket. Derfor mener seniorforsker i frøbiologi Martin Jensen nu, Danmark skal satse på ”functional foods”, der ikke er en del af massemarkedet.

I sit laboratorium er han lige nu i gang med undersøgelser af bærret Aronia, der dyrkes på Institut for Havebrugsproduktion i Årslev på Fyn.

Bærret er så fuld af antioxidanter, at der er basis for en helt ny superfrugt, skriver Politiken. Aronia måler 160,2 mikromol trolox-ækvivalenter på Orac-skalaen mod blåbærs 50-60.

- Vi vil meget gerne have meget stærkere klinisk belæg for, at der sker noget i mennesker, når man spiser disse bær. Men det ville også forsinke de potentielt positive effekter for folks sundhed, hvis vi skal vente 20-30 år på, at der kommer de store, kliniske, dobbeltblindede studier, siger Martin Jensen til avisen.

Derudover tyder forskningen på, at aronia også har andre virkninger: f.eks., at det virker mod for højt kolesterolniveau, for højt blodtryk, diabetes II og muskeltræthed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098