23948sdkhjf

Forsker kritiserer fedtafgifter

En række forskere konkluderede på en konference i Folketinget fredag, at der ikke er beviser på, at mættet fedt i mælkeprodukter forringer sundheden.
Der findes ingen videnskabelig dokumentation for mejeriprodukters sundhedsskadelige virkninger, snarere tværtimod. Mælkeprodukter er i vid udstrækning med til at få os til at leve bedre og længere, lyder hovedkonklusionen på fredagens høring i Folketingets Landstingssal. Det skriver Ingeniøren.

- Der er ingen studier, der entydigt og veldokumenteret viser, at der er en sygdomsfremkaldende effekt af indtagelse af mejeriprodukter. På enkelte områder kan vi oven i købet se, at der er en positiv effekt af indtagelse af mejeriprodukter, sagde professor Peter Elwood fra Cardiff University, der har nærstuderet over 200 publicerede artikler om sammenhængen mellem indtagelse af mejeriprodukter og en række sygdomme.

Flere af talerne på mødet advarede mod at gøre mættet fedt til skatteobjekt. Fra Mejeribranchen kunne direktør Peter Stevns berette, at forbrugerne i Danmark over de seneste ti år har nedbragt forbruget af mættet fedt med 13.000 tons ved køb af mere fedtfattige produkter.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156