23948sdkhjf

Danish Crown afværger anklager

Et indslag i TV-Avisen fredag aften såede tvivl om medarbejdernes muligheder for at organisere sig i Plumrose USA. Danish Crown afværger nu anklagerne mod datterselskabet.
Indslaget tog udgangspunkt i en afstemning om medlemskab af fagforeningen UFCW på Plumroses fabrik i Councill Bluffs i Iowa. Afstemningen fandt sted i slutningen af 2007 og resulterede i et nej fra medarbejderne til at blive medlem af fagforeningen. I indslaget i TV-Avisen citeres medarbejdere for, at virksomhedens kampagne for et nej har påvirket medarbejdernes holdning i den to år gamle afstemning, forklarer Danish Crown.

- Der må ikke herske nogen tvivl om, at vi selvfølgelig respekterer arbejdsmarkedets regler og medarbejdernes ønsker. Fra virksomhedens side har vi naturligvis ingen intentioner om at nægte medarbejderne medlemskab af en fagforening, hvis de ønsker det, siger Carsten Jakobsen, viceadministrerende direktør og President International i Danish Crown. Carsten Jakobsen er også bestyrelsesformand i Plumrose USA.

- Det er suverænt medarbejderne, der bestemmer, om de vil organiseres. I USA er det hverken fagforeningerne eller virksomheden, understreger Carsten Jakobsen.

Danish Crown med på konference
Danish Crowns administrerende direktør Kjeld Johannesen deltager den 29. oktober på en konference om Danish Crowns samarbejde med fagforeninger verden rundt.

- Vi er glade for initiativet til at få fokus på netop medarbejdernes vilkår. Nogle steder i verden - eksempelvis i USA - ser vi, at arbejdsvilkårene forringes, når fagforeningerne kommer ind, fordi traditionen for fagforeningsarbejde er meget forskellig fra land til land. For os handler det i sidste ende om medarbejdernes frie valg, siger Kjeld Johannesen.

Kilde: Danish Crown

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109