23948sdkhjf

Æg gjorde 150 svømmere syge

Efter alt at dømme var det salmonellabakterier fra rå æg, der gjorde omkring 150 svømmere syge efter et større svømmestævne i Århus forrige weekend. Æggene er nu trukket tilbage, oplyser fødevarestyrelsen.
Efter alt at dømme var det salmonellabakterier fra rå æg der gjorde omkring 150 svømmere syge efter et større svømmestævne i Århus forrige weekend, oplyser Fødevarestyrelsen, der netop har afsluttet arbejdet med at spore de fødevarer, der blev serveret ved måltiderne i forbindelse med svømmestævnet hos AGF i Århus den 25.-27. september 2009.

Der er kommet svar på de første analyser af prøvemateriale fra syge svømmere, og de viser, at årsagen til sygdom er Salmonella Enteritidis FT13a.

Salmonella Enteritidis findes oftest i fødevarer som æg og fjerkrækød. Begge disse fødevarer indgik i den menu, der blev serveret ved stævnet.

Mistanken er, at smitten med bakterierne er sket ved en krydsforurening fra rå æg benyttet under fremstillingen af oksekødsfrikadeller, der blev serveret ved stævnet.

Ægpakkeriet, som æggene stammer fra, er blevet orienteret og har trukket æg med samme oprindelse tilbage fra markedet.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062