23948sdkhjf

Færch Plast vinder Scanstar for emballage til suppe

Færch Plast har som de første udviklet en unik emballageløsning til servering af suppe ombord på fly. Løsningen har nu givet Færch Plast en af de eftertragtede Scanstars.
Juryen i dette års Scanstar konkurrence har på to intense dage vurderet de 30 indkomne ansøgninger til Scanstar 2009. Juryen består af eksperter inden for emballage og er udpeget af de 4 nordiske landes emballageforeninger.

Juryen lagde i deres afgørelse vægt på, at enkeltheden og funktionaliteten var tiltalende. Desuden løste emballageløsningen et problem, som juryen ikke vidste fandtes! Problemstillingen har tidligere været, at dampen fra suppen ved opvarmning i emballagen skaber et højt tryk, som enten har fået topforseglingen til at bule eller i nogle tilfælde eksplodere.

Denne emballage består af en suppeskål og et låg som er tæt nok til at holde suppen inde, men alligevel kan slippe damp og overtryk ud. Den unikke udformning af ventiler langs emballagens kant sikrer at dampen kan slippe ud af emballagen ved opvarmning. En målelinie indikerer samtidigt hvor meget suppe emballagen kan indeholde, uden at suppen ved opvarmning løber ud af ventilerne.

Femte Scanstar til Færch Plast
Færch Plast har tidligere været vinder af 4 andre Scanstars i 1999, 2002, 2005 og 2007. ” Vi er stolte af denne anerkendelse, som understreger vores position som nytænkende og innovative over for vores kunder. Der er mange som laver fødevareemballage, men det er ikke alle som tænker innovation helt ind i kundens forretning”, forklarer Pernille Moulvad, marketingchef hos Færch Plast.

Færch Plast har patentansøgt designet, og er til dato de eneste i verden, der har en emballageløsning der muliggør servering af suppe i luften.

Som vinder af Scanstar åbnes samtidig op for mulig deltagelse i WorldStar, som er den internationale emballgebranches hæderspris. Færch Plast deltager med emballageløsningen til suppe i luften, og juryen træder sammen i november i år. Diplomoverrækkelsen sker ved en ceremoni i Beijing, Kina til næste forår.

Kilde: Færch Plast

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078