23948sdkhjf

Kosttilskud kan give leverskade

Fødevarestyrelsen har trukket flere kosttilskudsprodukter tilbage fra det danske marked, da der kan være risiko for at pådrage sig leverskader.
En dansk kvinde har været hospitalsindlagt med svær leverbetændelse og begyndende leversvigt efter at have spist kosttilskud med indhold af bark fra Rhamnus purshiana DC.

På den baggrund har Fødevareinstituttet ved DTU nu foretaget en ny vurdering af planteingrediensen. Rhamnus purshiana DC-bark har hidtil været opført på Drogelisten med en maksimummængde på 200 mg pr. anbefalet daglig dosis.

Maksimumindhold nedsat
På baggrund af vurderingen er dette maksimumindhold nu blevet nedsat væsentligt og fremover må bark fra Rhamnus purshiana DC kun anvendes i kosttilskud med en anbefalet daglig dosis på maksimum på 20 mg.

Produkter trækkes tilbage fra markedet
Flere kosttilskud på det danske marked indeholder bark af Rhamnus purshiana DC på over 20 mg pr. anbefalet daglig dosis. Disse produkter trækkes nu tilbage fra markedet. Det drejer sig om produkterne:

• Tarm i form
• Tarm i form forte
• Mavens ven
• Wolle’s kosttilskud nr. 1723
• Wolle’s kosttilskud P8 nr. 1790

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt disse produkter, til at kassere dem, da de kan være sundhedsskadelige.

Også produkterne Intra kapsler og Intra juice fra virksomheden Lifestyles.dk indeholder bark fra Rhamnus purshiana DC, men det har ikke været muligt at få oplysninger om mængden. Forbrugere, der har købt disse to produkter, opfordres derfor til at kassere dem eller søge at få oplysningerne fra forhandleren.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078