23948sdkhjf

Fødevareeksporten stiger

Analyse: Eksporten af danske landbrugs- og fødevarer er vokset med 20 mia. kr. de seneste ti år, viser nye tal fra Landbrug & Fødevarer.
Nye tal fra Landbrug & Fødevarer viser, at eksporten fra landbrugs- og fødevaresektoren steg med fem mia. kroner til i alt 64 mia. kroner fra 2007 til 2008, og ser man på en ti-årig periode fra 1998 til 2008 er eksporten steget med i alt 20 mia. kroner.

- Landbrugets og fødevarevirksomhedernes andel af den samlede eksport vokser, og det er glædeligt, at vores erhverv kan levere et stabilt bidrag til dansk økonomi, og at vi dermed er med til at fastholde et højt velfærdsniveau i Danmark, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Michael Brockenhuus-Schack.

Større del af eksporten
I løbet af 2009, hvor den samlede danske eksport generelt har været ramt af store fald på omsætning, har landbrugs- og fødevareerhvervet trodset krisen.

Den samlede eksport er faldet med 17 pct. i løbet af 2009, og for industrien har tabene udgjort op til 20-30 pct. Landbrugserhvervet er kun gået 11 pct. tilbage, og her er en del af forklaringen, at første halvdel af 2008 var et ekstremt godt år med meget høje fødevarepriser.

- Succesen skyldes blandt andet, at fødevareerhvervet ikke er så konjunkturfølsomt som andre brancher. Desuden er erhvervet gode til at tilpasse sig til de omskiftelige markedsvilkår, uddyber Michael Brockenhuus-Schack.

Kilde: Landbrug & Fødevarer

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109