23948sdkhjf

Danisco indgår samarbejde om fødevaresikkerhed

Danisco og DuPont Qualicon er gået sammen i USA om at forbedre den naturlige fødevaresikkerhed og forlænge holdbarheden.
Ved at trække på Daniscos patenterede beskyttende kulturer og DuPont Qualicons prisvindende sporingssystem undersøger virksomhederne et muligt værktøj til tidlig og præcis forudsigelse af holdbarheden af naturligt beskyttede mejeriprodukter.

Principperne for forudsigelse af holdbarhed blev bekræftet af en omfattende fælles undersøgelse under ledelse af Dr. Robert F. Roberts fra Penn State University. Undersøgelsen omfattede næsten 500 prøver og viste, at Daniscos HOLDBAC® YM beskyttende kulturer gav friske, gærede mejeriprodukter en væsentlig længere beskyttelse mod gær og skimmel end andre løsninger, selv under svære forhold. Samtidig viste undersøgelsen, at DuPont Qualicons BAX® System PCR Assay til screening for gær og skimmel kunne spore skimmel op til 14 dage tidligere end andre almindeligt anvendte metoder. Ved at anvende begge løsninger er det muligt at forlænge et produkts holdbarhed samtidig med, at det naturlige element bevares.

Forbedret produktimage
- Daniscos og DuPont Qualicons samlede ekspertise er den perfekte opskrift på at skabe merværdi for kunderne, siger David Charest, der er Vice President for Daniscos Food Protection og fortsætter:

- Vores Care4U™-platform for løsninger til naturlig fødevarebeskyttelse og DuPont Qualicons hurtige PCR-baserede sporingssystem går videre end blot at sikre en længere holdbarhed. Kundernes produktimage forbedres også gennem færre forbrugerklager og en bedre opfattelse blandt forbrugerne af forbedret kvalitet.

Stigende efterspørgsel
Forbrugernes interesse i naturlige løsninger ses af, at naturlig fødevarebeskyttelse i øjeblikket tegner sig for 25%* af det globale fødevarebeskyttelsesmarked på 1,28 mia. US-dollar. Med en årlig vækstrate på 6-8% er væksten inden for naturlig fødevarebeskyttelse dobbelt så høj som væksten i det totale fødevarebeskyttelsesmarked.

- BAX®-systemet er en hurtig og præcis metode til sporing af ikke blot sygdomsfremkaldende men også skadelige organismer i fødevarer. Vi er glade for samarbejdet med Danisco, som bidrager med en række beskyttende kulturer til vores system, siger Business Development Director Ravi Ramadhar, DuPont Qualicon.

Kilde: Danisco

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078