23948sdkhjf

Grønt lys til kraftige energidrikke baner vejen for CULT

Fødevarestyrelsen giver formentlig om kort tid tilladelse til at sælge energidrikke med øget koffeinindhold og vitaminer, efter at Danmark i flere år har været et af de få lande i verden, hvor det ikke har været tilladt. CULT, som er Danmarks førende energidrikproducent, er derfor som de første helt klar til at lancere den første energidrik i Danmark med over dobbelt så meget koffein pr. liter som tidligere.
Når ændringen træder i kraft, står CULT A/S klar med en relancering af den populære energidrik CULT™ Raw Energy i en ny udgave, som bl.a. er tilført den dobbelte mængde koffein. Energidrikken indeholder 320 mg koffein pr. liter mod det tidligere maksimalt tilladte 150 mg/l - og giver dermed mere energi end de øvrige energidrikke på det danske marked. Derudover er der tilsat B-vitaminer, som også har en positiv effekt på energiniveauet, samt taurin. Dermed kan danskerne endelig få en energidrik, som svarer til de energidrikke, man har kunnet få i udlandet i mange år.

- Vi glæder os til at kunne levere lige præcis det produkt som vores kunder i en lang årrække har efterspurgt, så de ikke længere er nødsaget til at køre over grænsen for at få energidrikke med mere energi. Vi producerer allerede energidrikke med det maksimale indhold af koffein til Norge og den dansk-tyske grænsehandel, som indtil nu har haft andre grænseværdier for koffein end Danmark. Med tilladelsen til også at sælge energidrikke i Danmark med 320 mg/l koffein bliver vi nu endnu mere konkurrencedygtige, fortæller Brian Sørensen, som er CEO i CULT. (toto)

Koffeinmængde og vitaminer er ufarlige
Danmark har indtil nu været ét af de få lande i verden, som ikke har tilladt tilsætning af vitaminer samt koffeinmængder over 150 mg/l. Ifølge en risikovurdering foretaget af EFSA, som er Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, udgør mængden af de tilsatte vitaminer i energidrikke ingen fare. Derfor tillader Fødevarestyrelsen formentlig snart salg af denne type energidrik i Danmark samt et øget indhold af koffein på 320 mg/l.

- Vi er løbende i dialog med Fødevarestyrelsen omkring vores energidrikke, så vi sikrer, at alle vores produkter til enhver tid overholder reglerne på området. Med den nye tilladelse på vej fra Fødevarestyrelsen kan vi tilbyde en energidrik, som giver endnu mere energi. Vi fraråder dog altid børn, gravide og ammende at indtage energidrikken, hvilket også fremgår af emballagen, oplyser Brian Sørensen.

Den nye CULT™ Raw Energy med dobbelt koffein, taurin og B-vitamin sælges fra uge 44.

Kilde: CULT

Læs mere om: Cult
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125