23948sdkhjf

S: Slagter-svindel skal straffes hårdere

Flere sager om kødfusk får nu socialdemokraterne op på mærkerne. De foreslår at fastsætte bødestraffen , så den står mål med virksomhedernes omsætning. Fødevareministeren er klar til at tage diskussionen op på Christiansborg.
I går kunne DR’s forbrugermagasin Kontant berette om flere kødskandaler. Denne gang kunne tv-programmet vise seerne, at der ikke kun er problemer med ompakket kød. Programmet dokumenterede ud fra egne analyseresultater, at hakket kød fra SuperBest og Magasin i flere tilfælde indeholdt en langt højere fedtprocent end angivet på pakken. Og i pakker med hakket lammekød kunne en analyse dokumentere indhold af svinekød.

Fødevarekontrollen blev underrettet om forholdene og de to supermarkeder har hver modtaget en bøde på 10.000 kr. Men det er alt for lidt, udtaler Socialdemokraternes forbrugerordfører, Benny Engelbrecht.

- Med det omfang svindlen med kød har taget, må vi konstatere, at niveauet for straf ikke er højt nok. Det er ganske enkelt ikke tilstrækkeligt afskrækkende for butikker som Super Best og Magasin at få en bøde på beskedne 10.000 kroner. Det står heller ikke i forhold til den enorme indsats myndighederne udfører, siger Benny Engelbrecht.

Han foreslår derfor at fastsætte bødestraffene i forhold til virksomhedens omsætning, ligesom man kender det fra de straffe, man giver spritbilister. Og det forslag følger fødevareminister Eva Kjer Hansen nu op på:

- Vi har allerede differentierede bøder. Hvis det er særligt alvorlige eller gentagne tilfælde, så er der tale om bøder i omegnen af 50.000 eller 100.000 kroner. Men jeg er åben for at diskutere, om det også skal være efter størrelse, når jeg skal drøfte med forligspartierne, hvordan vi skal tilrettelægge kontrollen fremover, siger fødevareministeren til DR Nyheder.

Kilde: DR

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079