23948sdkhjf

Hass-avocadoen sælger godt i de danske supermarkeder

En af de helt store salgssucceser på supermarkedernes grøntsagshylder sidste efterår og vinter var Hass avocadoen, som blev markedsført i Danmark af de Chilenske Hass avoca-doavlere (CHAA). Igen i år ser det ud til, at handelen kan se frem til en række gode chilenske avocado-måneder. CHAA har nemlig i år haft en helt ekstraordinær god høst og har netop sendt 30 tusinde ton avocadofrugter af sted mod Europa. Det er næsten en fordobling i forhold til sidste års 16,8 tusinde ton. Og det betyder bedre og billigere frugter til de danske forbrugere.
I 2008 stiftede danskerne for alvor bekendtskab med den Chilenske sammenslutning af Hass avocado avlere (CHAA), som for første gang markedsførte sig herhjemme med en række store kampagner i handelen bl.a. i COOPs supermarkeder. Målet var at introducere danskerne til Hass avocadoen fra Chile og lære dem om fordelene ved frugten, som er på sit allerbedste, når den kommer til Danmark i efterårs- og vintermånederne.

God høst kommer danskerne til gode
Og i år har den chilenske Hass avocadohøst været rekordstor grundet ekstraordinært gode vejrforhold. Det betyder en masse god, moden frugt på supermarkedshylderne – og til en markant billigere pris end vi er vant til.

- Vi er glade for årets gode høst, både hvad angår kvalitet og volumen, for det betyder, at vi har mulighed for at sende de allerbedste avocadoer af sted til de kvalitetsbevidste danskere, som stiller krav til deres frugt og grønt, siger Adolfo Ochagavía, som er formand for CHAA.

- Chile er et land, som producerer flere og flere fødevareprodukter af allerhøjeste kvalitet. Derfor har vi sidste år arbejdet intensivt på at lære danskerne om avocadoens mange anvendelsesmuligheder og ernæringsmæssige fordele. Og vi har fået så god feedback fra de danske forbrugere, at vi forventer en forrygende sæson igen i år

Vinteren er højsæson
Selvom de chilenske avocadoer kan købes i butikkerne året rundt, er det nu, at de topper rent kvalitetsmæssigt. Høstsæsonen for de europæiske markeder er nemlig i fuld gang i Chile, og det betyder, at danskerne fra nu og frem til marts måned kan få de allerbedste chilenske Hass avocadoer i de danske butikker.

Om Chiles avocadoavl
I Chile dyrkes pt. 29.000 ha avocado og 26.000 af disse er Hass avocadoer. I de sidste 5-6 år er avlerne begyndt at dyrke avocadoer i et bakket terræn, da det viser sig, at der er en tem-peraturforskel på helt op til 3 grader mellem lavtliggende områder og områder med mange bakker. I Chile er der avocadoplantager 400 km nord og 150 km syd for hovedstaden Santia-go og mere end 75 procent af disse plantager ligger max. 250 km fra hovedstaden.

Kilde: OutCom

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095