- Endnu er struktur-processen ikke slut, men vi begynder at se de økonomiske fordele ved at samordne nogle af selskabets funktioner med salgsapparatet i Randers, og de fordele lader nu gå videre til andelshaverne, siger direktør Karsten Deibjerg.
Tillægget for Frilandsgris hæves derfor med ti øre/kg, mens økologiske svin stiger med 25 øre/kg. Baggrunden for den højere stigning på økologiske svin er det fortsat gode salg - ikke mindst i form af en stadigt god eksport til Tyskland og Frankrig.
Strukturfordelene kommer også kvægproducenterne til gode - dog her blot i form af en fastholdelse af noteringen trods lidt vanskeligere markedsvilkår.
Prisen på økologisk oksekød fra malkekvæg præges af øgede tilførsler i indbindingssæsonen, mens salget af kød fra Frilands kødkvægsleverandører i højere grad end det økologiske kød mærker forbrugernes generelle tilbageholdenhed i butikkerne.
