23948sdkhjf

Tillidsmandskollegium: Utilfredshed med Danish Crowns ledelse

Danish Crowns tillidsmandskollegium vil afbryde alt samarbejde, såfremt ledelsen hos slagteriet ikke ændrer adfærd i forbindelse med koncernens krav til besparelser. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Fødevareforbundet.
- Grænsen er nået. Vi kan ikke længere acceptere den måde Danish Crown forsøger at gennemtrumfe deres DC Future plan på. Enten bliver vi inddraget nu, ellers trækker vi os ud af alle samarbejdsorganer.

Så kontant er meldingen fra Hans Søgaard, der er formand for tillidsmandskollegiet i Danish Crown.

Frustrationen over Danish Crown tager udgangspunkt i implementering og gennemførelsen af koncernens redningsplanke DC Future – en plan der indeholder ni punkter, og hvor især kravet om en lønomkostningsreduktion på 20% har betydning for de ansatte på Danish Crown.

Tillidsrepræsentanterne hos Danish Crown føler, at ledelsen i forbindelse med DC Future arbejder hen over hovedet på de ansatte, og ligeledes træffer beslutninger, der skulle have være vendt i de formelle samarbejdsorganer.

På tillidsmandskollegiet afholdt den 26. og 27. oktober har tillidsrepræsentanterne drøftet ledelsens optræden.

- Vi skal inddrages i de beslutninger, der vedrører medarbejderne. Koncernens samarbejdsudvalg skal bruges til at orientere os om, hvilke tiltag virksomheden har i støbeskeen. Og så skal overenskomsten overholdes, og ingen medarbejder skal opleve at føle sig presset ned i løn af koncernens øverste ledelse. Hvis Kjeld Johannesen fortsætter med at spille urent spil, så trækker vi os ud af koncernens samarbejdsorganer, lyder det.

I forlængelse af den store utilfredshed blandt tillidsrepræsentanterne, ønsker tillidsmandskollegiet hurtigst muligt et møde i koncernens samarbejdsudvalg for at diskutere den kritiske situation.

Kilde: Fødevareforbundet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095