23948sdkhjf

Slut med det danske wienerbrød?

En afgift på 25 kr. pr. kg mættet fedt risikerer at ramme håndværksbagerbranchen og helt fjerne wienerbrødet fra hylderne. Det mener organisationen Bager- og Konditormestre i Danmark.
Organisationen Bager- og Konditormestre i Danmark mener, at en afgift på 25 kr. pr. kg. mættet fedt, vil ramme den i forvejen trængte håndværksbagerbranche - uforholdsmæssigt hårdt, og forslaget kan komme til at betyde, at mange mindre håndværksbagerier må dreje nøglen om i nær fremtid.

Mange bagerprodukter rammes
En afgift på 25 kr. kan meget vel komme til at betyde en prisstigning på et par kroner for et stykke wienerbrød. Da der er 35 % mættet fedt i den rullemargarine, der bruges i de danske håndværksbagerier, vil det betyde en her og nu udgift på kr. 8,75 i indkøb på hvert kilo margarine, eller mere end det dobbelte af den nuværende råvarepris. Rullemargarine bruges i stort omfang i danske bagerier og kan ikke på nuværende tidspunkt erstattes med andre produkter.

- Forslaget kan altså ende med, at det verdensberømte danske wienerbrød helt forsvinder fra hylderne i det land, hvor ”Danish Pastry” blev opfundet. Tilsvarende ræsonnementer kan naturligvis anvendes på de fleste andre af bagernes produkter i denne kategori, siger administrerende direktør Carsten Wickmann, Bager- og Konditormestre i Danmark.

- Selvfølgelig skal bager- og konditorerhvervet også bidrage til at fremme bedre kostvaner og dermed styrke befolkningens sundhed, men vi mener, at afgiften vil ramme skævt og fjerne forretningsgrundlaget i de mindre håndværksbagerier, der i dag står for vigtige danske værdier, uddannelse af et stort antal lærlinge samt bidrager til udvikling og innovation af nye produkttyper inden disse bliver interessante for industrien, siger Carsten Wickmann.

Kilde: Bager- og Konditormestre i Danmark

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109