23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Kvaliteten daler i dansk hvede

Lantmännen Cerelia forudser, at møllerivirksomheden må importere 80-85 procent af brødhveden i år.

Hvedens indhold af protein og gluten er for lav i forhold til de krav, der stilles i bageriindustrien. Derfor melder Lantmännen Cerelia nu ud, at de regner med at importere størstedelen af brødhveden for i år.

- Vi forventer, at vi må importere 80-85 procent af brødhveden i år. Det er ekstremt, og dette er uønsket. Vi bruger al det danske brødhvede, som vi kan, siger indkøbschef Ivan Pedersen, Lantmännen Cerealia til Landbrugsavisen.

Han tror ikke Danmark nogensinde bliver en stor brødhvedenation, selv om eventuelt lavere hvedeudbytter i kommende år kan hæve proteinindholdet i forhold til de meget lave proteinprocenter, som er målt i år.

Kilde: Landbrugsavisen

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web03