23948sdkhjf

Biomar øger forventningerne til årets resultat

Regnskab: Trods tilbagegang på omsætning er det lykkedes fiskefoderproducenten at forbedre sit resultat. Og forventningerne til helåret hæves nu væsentligt.
BioMar realiserede i 3. kvartal 2009 en nettoomsætning på 1.537,7 mio. kr. mod 1.842,6 mio. kr. i 3. kvartal 2008. Tilbagegangen er nogenlunde ligeligt foranlediget af faldende råvarepriser, og dermed faldende salgspriser, og de kraftigt faldende mængder i Chile som følge af de massive sygdomsproblemer. Mængderne i både North Sea og Con‐tinental Europe er stort set uændrede i forhold til året før.

Trods tilbagegangen i omsætningen lykkedes det alligevel BioMar, ligesom i de foregående to kvartaler, at forbedre resultatet af fortsættende aktiviteter før skat væsentligt fra 86,9 mio. kr. i 3. kvartal 2008 til 103,3 mio. kr. i 3. kvartal 2009.

- Det skyldes fortsat til dels de strukturelle ændringer og tilpasninger, som BioMar har foretaget i kølvandet på Provimi-akkvisitionen, herunder nedlæggelsen af to fabrikker i henholdsvis Danmark og Chile samt de tiltag, der er gjort på omkostningssiden i Chile som følge af markedssituationen. Det har ført til væsentlige besparelser både på produktionsomkostninger og på faste omkostninger, lyder kommentaren til regnskabet.

Dertil kommer, at det nu er lykkedes at vende margintilbagegangen til en væsentlig fremgang i 3. kvartal, primært som et resultat af øget fokus på marginer frem for omsætningsvækst. Endelig er de finansielle omkostninger faldet betydeligt, hovedsagligt grundet en lavere gæld, men også grundet lavere rentesatser, lyder forklaringen videre.

Forventningerne hæves
For hele 2009 forventer BioMar nu en omsætning på marginalt under niveauet på 5 mia. kr. som hidtil har været forventet. I forbindelse med halvårsregnskabet blev forventningerne til resultat af fortsættende aktiviteter før skat hævet fra 60‐80 mio. kr. til 75‐100 mio. kr., og forventningerne hæves nu yderligere til i størrelsesordenen 120 mio. kr.

BioMar er verdens tredjestørste producent af kvalitetsfoder til industrialiseret fiskeopdræt. Virksomhedens aktiviteter er geografisk opdelt i regionerne North Sea (Norge og UK), Americas (Chile) og Continental Europe.

Kilde: Delårsrapport Schouw & Co.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079