23948sdkhjf

Spændende økologi i Odense

Onsdag åbner Odense Congress Center dørene for den faglige økologisk kongres Økologi-Kongres 2009. Fødevareminister Eva Kjer Hansen byder sammen med formanden for Landrug & Fødevarer, Michael Brockenhuss-Schack velkommen til to dage med oplæg og debat.
Kongressen består af et fagligt mødeprogram med 18 temamøder fordelt på tre mødeblokke og tre fællesdebatter. Der er også en stribe møder med udenlandske oplægsholdere, så kongressen er en fin mulighed for at opleve og drage nytte af de nyeste udenlandske erfaringer med økologi.

Blandt pålægsholderne er forfatter, Morten Mauritson, Kernesund familie, der vil problematisere den indgroede forståelse af mælkens sundhed. Claus Meyer, Meyers Madhus vil tale om det nye nordiske køkken med stor gennemslagskraft både på den nationale og internationale gastronomiske scene. På det dyreetiske område vil professor Peter Sandøe til give økologien en opsang omkring det, som han kalder dyreetiske aspekter af økologiens robotificering. Direktør Anne Birgitte Agger vil fortælle om offentlig økobespisning i København, og afdelingschef Thomas Roland, FDB, taler om mediesituationen, hvor økologien ikke længere går mod strømmen, men med strømmen.

Viden fra udlandet
Kongressen byder desuden på miljøaktivisten og frøforædleren dr. Vandana Shiva, der kommer til at tale live på videolink fra Indien om blandt andet GMO-såsæd og konsekvenser for miljø og landmænd – noget, der har fået ny aktualitet for økologiens udvikling i Danmark.

To af de udenlandske oplægsholdere er Matchfeld Huber, senior researcher fra Holland, der vil fortælle om økologisk kost og sundhed, mens doktor Ralf Loges fra Tyskland vil fortælle om urter og deres dyrkning.

Ovenstående er kun et udsnit af oplæggene, og både når det gælder valg af temaer og oplægs-holdere er der tænkt over bredde og mangfoldighed. I programlægningen er der lagt vægt på forskellige mødetyper: Traditionelle møder med oplæg veksler med masterclasses og workshops med god tid til debat.

Udstilling
I forbindelse med Økologi-Kongres 2009 er der en udstilling, hvor virksomheder, organisationer, projekter og andre kan fremvise både varer, ydelser og resultater. Udstillingen er åben i alle pauser i kongresprogrammet.

Økologi-Kongres 2009 finder sted i Odense Congress Center 18.-19. november 2009.

Kilde: www.okologi-kongres.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096