23948sdkhjf

Danish Crown henter vækst i udlandet

Danish Crown har opnået et markant afkast på sine internationale investeringer. Koncernen har derfor besluttet at uddele lidt over en mia. kr til andelshaverne.
Det er især vækst og øget indtjening i forædlingsvirksomhederne, der sammen med finansiel stabilitet danner baggrund for Danish Crowns fornuftige årsresultat på 1.021 mio. kr. mod sidste års 997 mio. kr.

- Det er den strategiske tilgang, der viser sit værd efter et år med mange udfordringer. Vi har arbejdet målrettet og ambitiøst med at sikre konkurrenceevnen, og ved regnskabsårets udgang kan vi dokumentere, at indsatsen virker, siger CEO for Danish Crown Kjeld Johannesen.

Gode takter fra udenlandske aktiviteter
Det er i de udenlandske produktioner og i forædlingssektoren, de meget positive resultater er hentet i år. Også Oksekødsdivisionens satsning i Husum, DAT-Schaubs internationale aktiviteter og Svinekødsdivisionens udenlandske fabrikker er en del af den internationalisering, der giver en bedre restbetaling til selskabets ejere i år.

- Vi er glade for at kunne konstatere, at på de markeder, hvor vi opererer på lige vilkår med andre selskaber, har vi en markant konkurrencekraft, siger Kjeld Johannesen.

Samtidig er der igennem året blevet arbejdet intenst med de høje omkostninger i Danmark.

- I forbindelse med DC Future har vi iværksat massive omkostningsreduktioner, for det er i Danmark, omkostningerne udgør en barriere. Vi har i år afholdt store omkostninger forbundet med at tilpasse kapaciteten til en lavere slagtesvineproduktion i Danmark, og det kan mærkes, siger Kjeld Johannesen.

Danish Crowns omsætning har i året været 44.765 mio. kr. mod 46.972 mio. kr. sidste år. Nedgangen skyldes primært faldet i valutaer som engelske pund, svenske kroner og polske zloty, og sekundært faldet i slagtninger i Danmark.

Tulip tilbage på sporet
- Men forædlingsselskaberne leverer gode resultater. Danske Tulip Food Company er helt tilbage på sporet, og Tulip Ltd. i England leverer i år rekordresultat, siger Kjeld Johannesen, som påpeger, at man i Danish Crown ikke er blinde for, at markedet fortsat er påvirket af et lavere kødforbrug, og det påvirker prisen.

Årets resultat betyder, at restbetalingen i år er på 70 øre til slagtesvineproducenter mod 60 øre sidste år. Restbetalingen til soproducenter er på 65 øre ligesom sidste år, og kreaturrestbetalingen er 75 øre mod 70 øre sidste år.

- Vi har arbejdet massivt for at sikre konkurrencedygtigheden i afregningen til selskabets ejere. Den samlede plan skal være gennemført inden udgangen af næste regnskabsår, men der er ingen tvivl om, at vi er på rette vej, siger bestyrelsesformand i Danish Crown Niels Mikkelsen og fortsætter:

- Årets resultat tegner et billede af en stærk virksomhed. Og det er en understregning af, at den strategi om øget internationalisering og forædling vi vedtog i 2004, har været den rigtige, siger han aflsuttende.

Kilde: Danish Crown

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156