23948sdkhjf

Mere dansk kød til Rusland

De russiske myndigheder har meddelt, at man vil genåbne for eksport fra tre danske slagterier.
Opblødningen sker efter, at fødevareminister Eva Kjer Hansen sidste år var i Rusland og diskutere sagen med sin russiske kollega, og der er nu åbnet for eksport til Rusland fra samtlige danske svineslagterier.

Tre Danish Crown-slagterier i Blans, Sæby og Esbjerg kan nu genoptage eksporten af kød til Rusland. Det meddelte de russiske myndigheder i denne uge.

- Rusland har de seneste år suspenderet eksporten fra en række danske svineslagterier. Jeg tog sidste efterår til Rusland for at diskutere sagen med min russiske kollega, og det er godt at se, at den dialog, der løbende er mellem de danske og russiske myndigheder giver konkrete resultater, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Med de tre tilladelser er det russiske marked nu igen åbnet for samtlige danske svineslagterier.

- Vi fortsætter dialogen med russerne om den høje danske fødevaresikkerhed, så vi kan opretholde det store russiske marked, som en eksportmulighed for dansk kød, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Danske slagterier eksporterede i 2008 svinekød til Rusland for cirka 1,4 milliarder kroner. Danske slagterier eksporterede i 2008 svinekød til Rusland for cirka 1,4 milliarder kroner.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111