23948sdkhjf

Fødevarekontrollør frikender mad som sygdomskilde

Det er ofte maden, der får skyld for, at danskerne bliver syge efter at have spist buffetmad til julefrokosterne. Men en ny analyse afviser, at dette er tilfældet.
Når danskere bliver syge efter at have været til julefrokost, er det norovirus, der er skyld i roskildesyge med opkast, feber og diarre. Sygdomskoordinator Morten Lisby ved Fødeavreregion Øst kan nu blankt afvise, at fremstillingen af maden har noget med sagen at gøre.

- Vi har efterforsket udbruddene grundigt med tilsyn og interview, spørgeskemaundersøgelser, undersøgelse af fødevarer og afføringsdiagnostik. Faktisk er vi nået frem til, at det i de fleste tilfælde har været spisegæsten selv, som har været smittekilden. Enten som syg eller rask udskiller har gæsten haft fingrene for langt nede i maden og forurenet buffetmaden med norovirus, så de næste 20-40 personer i køen, som har spist af samme mad, er blevet smittet med roskildesyge, udtaler han til Børsen i dag.

På den baggrund kan fødevarekontrollen frikende køkkenet for at bære skyld i sådanne sager.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078