23948sdkhjf

Danish Crown øger indtjeningen

Det er især vækst og øget indtjening i forædlingsvirksomhederne, der sammen med finansiel stabilitet danner baggrund for Danish Crowns årsresultat pa 1.021 mio. kr. mod sidste års 997 mio. kr.
- Det er den strategiske tilgang, der viser sit værd efter et år med mange udfordringer. Vi har arbejdet målrettet og ambitiøst med at sikre konkurrenceevnen, og ved regnskabårets udgang kan
vi dokumentere, at indsatsen virker, siger CEO for Danish Crown Kjeld Johannesen som en kommentar til den netop offentliggjorte regnskabsrapport.

Det er i de udenlandske produktioner og i forædlingssektoren, de meget positive resultater er hentet i ar. Ogsa Oksekodsdivisionens satsning i Husum, DAT-Schaubs internationale aktiviteter og Svinekødsdivisionens udenlandske fabrikker er en del af den internationalisering, der giver en bedre restbetaling til selskabets ejere i år.

- Vi er glade for at kunne konstatere, at på de markeder, hvor vi opererer på lige vilkar med andre selskaber, har vi en markant konkurrencekraft, siger Kjeld Johannesen videre.

Samtidig er der igennem året blevet arbejdet intenst med de høje omkostninger i Danmark.

- I forbindelse med DC Future har vi iværksat massive omkostningsreduktioner, for det er i Danmark, omkostningerne udgør en barriere. Vi har i ar afholdt store omkostninger forbundet med at tilpasse kapaciteten til en lavere slagtesvineproduktion i Danmark, og det kan mærkes,siger Kjeld Johannesen.

Svagere omsætning
Danish Crowns omsætning har i aret varet 44.765 mio. kr. mod 46.972 mio. kr. sidste ar. Nedgangen skyldesprimart faldet i valutaer som engelske pund, svenske kronerog
polske zloty, og sekundart faldet i slagtninger i Danmark.

- Men forædlingsselskaberneleverer gode resultater. Danske Tulip Food Company er helt tilbage på sporet, og Tulip Ltd. i England leverer i ar rekordresultat, siger Kjeld Johannesen, som påpeger, at man i Danish Crown ikke er blinde for, at markedet fortsat er pavirket af et lavere kødforbrug, og det pavirker prisen.

Arets resultat betyder, at restbetalingen i ar er pa 70 øre til slagtesvineproducenter mod 60 øre sidste ar. Restbetalingen til soproducenter er pa 65 ore ligesom sidste ar, og kreaturrestbetalingen er 75 øre mod 70 øre sidste ar.

- Vi har arbejdet massivt for at sikre konkurrencedygtigheden i afregningen til selskabets ejere. Den samledeNettoomsatning 44,8 mia. kr. Resultat af primar drift endte på 1,6 mia. kr. Årets resultat 1,0 mia. kr. Egenkapitalen er på 3,8 mia. kr.

- Årets resultat tegner et billede af en stark virksomhed. Og det er en understregning af, at den strategi om oget internationalisering og forædling vi vedtog i 2004, har varet den rigtige, siger bestyrelsesformand i slagterikoncernen, siger Niels Mikkelsen, siger bestyrelsesformand i Danish Crown, Niels Mikkelsen.

Kilde: Danish Crown

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125