23948sdkhjf

Børsnotering af Chr. Hansen i 2010

Den franske kapitalfond, der ejer den danske ingrediensgigant, er allerede nu i gang med at gøre virksomheden klar til en børsnotering. Der kan dermed blive tale om et salg allerede i foråret 2010.
Ifølge Børsen er kapitalfonden PAI Partners, der ejer Chr. Hansen, i gang med at søge investeringsbanker til børsnoteringen af Chr. Hansen.

- Vi er løbende blevet kontaktet af et hav af banker. Nu går vi i gang med at kigge mere struktureret på dem og det, de siger, og med udgangspunkt i den feedback beslutter vi, hvad der skal ske, udtaler Chr. Hansens direktør Lars Frederiksen til Børsen.

Han ønsker dog ikke at kommentere på, om tidspunktet for noteringen sker tidligere end ventet. Han holder stadig fast i sine tidligere udmeldinger, der lød på et salg senest i 2011.

Andel eller samlet salg?
- Hvis man skal børsnotere Chr. Hansen vil man nok forvente, at ejerne beholder en del af virksomheden i første omgang, lyder direktørens bud, når samtalen bevæger sig til spørgsmålet om andelen, der ventes solgt.

Han konkluderer, at det i hans optik er ligegyldigt, hvem der ejer Chr. Hansen, for strategien vil være den sammen uanset om virksomheden er på børsen eller ejet af en kapitalfond.

Analytikere har ud fra Chr. Hansens driftsindtjening beregnet, at virksomheden samlet set vil kunne indbringe 16,5 mia. kr. ved salg.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078