23948sdkhjf

WorldStar-vinderne for 2009 er fundet

Blandt vinderne er to danske Scanstar-vindere, som begge blev nomineret til den prestigefyldte ”President’s Award 2009”, hvor juryen udvalgte de 5 mest innovative emballager.
I forbindelse med WorldStar jurymødet på Sri Lanka i midten af november udvalgte man 129 af de 237 tilmeldte emballagebidrag fra 34 lande og belønnede dem med en WorldStar.

Blandt vinderne er to danske Scanstar-vindere, som endvidere begge blev nomineret til den prestigefyldte ”President’s Award 2009”, hvor juryen udvalgte de 5 mest innovative emballager. Udover de 2 danske blev også en finsk Scanstar-vinder fra SCA Packaging Finland nomineret.

WorldStar jurymødet blev holdt i forbindelse med World Packaging Congress og WPOs (World Packaging Organisation) styregruppemøde i distriktet Mount Lavina i Sri Lankas hovedstad Colombo.

WorldStar juryen bestod af WPO-repræsentanter fra 14 lande samt en repræsentant fra IPPO (International Packaging Press Organisation).

De 3 nordiske emballager, der er nomineret til WPO President’s Award ses på billedet fra venstre:
  • “Soup in the Air", produceret af Færch Plast A/S, Danmark
  • ”Campfire 2 Go", udviklet og produceret af SCA Packaging Finland
  • "Paintainer" fra Superfos a/s, Danmark

Ved den fornemme placering af de nordiske emballager bør det nævnes, at der i år pga. svineinfluenza og terroradvarsler ikke deltog nordiske lande i jurymødet i Sri Lanka, så der er tale om, at en jury fra resten af verden har kåret 3 Scanstar-vindere til at være blandt de 5 mest innovative emballager blandt de 129 vindere fra 37 lande.

Det understreger, at nordisk emballageinnovation er i den absolutte verdensklasse og Scanstar den måske sværeste regionale emballagekonkurrence at vinde i.


De fem emballager, som er nomineret til "President´s Award 2009", er:
  • "Soup in the Air", produceret af Færch Plast A/S, Danmark
  • "Talking Shivering Promotional Can" fra sydafrikanske Nampak Bevcan
  • "Microwavable Packaging for Pizza" fra SADIA S.A, Brasilien
  • "Campfire 2 Go", udviklet og produceret af SCA Packaging Finland
  • "Paintainer" fra Superfos a/s, Danmark

Tre af disse fem nominerede emballager vil blive udvalgt som vindere af President´s Award i guld, sølv eller bronze.

Du kan læse mere om de nominerede nordiske emballager på www.scanstar.org

Vinderne af President´s Award vil blive præsenteret ved en speciel ceremoni i Beijing, Kina, den første uge af juni i 2010, og ved samme lejlighed vil vinderne af den specielle udmærkelse WorldStar Sustainability Award også blive offentliggjort.

Kilde: Teknologisk Institut, Emballage og Transport

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094