23948sdkhjf

Firmafrugten spares væk

I en undersøgelse fra HK/Privat svarer 20 % af de adspurgte, at arbejdsgiveren har skåret i personalegoderne. Det er typisk firmafrugten og den gratis kaffe, der droppes.
Som led i en ny undersøgelse har tillidsrepræsentanter fra 355 virksomheder svaret på en række spørgsmål fra HK/Privat, og blandt resultaterne er, at 1/5 oplever, at arbejdsgiveren har sparet på personalegoderne:

- Det er en helt klar indikation af, at virksomhederne skærer ind til benet. Det er reelt set en lønnedgang for de medarbejdere, der får fjernet tilskud til fitness eller buskort. Det viser, at de goder, man forhandler sig frem til uden for det regulerede overenskomstsystem, hurtigt falder fra, når økonomien bliver stram, siger faglig chef Carlo Søndergaard ifølge Nordjyske Medier.

Det er typisk frugtkurven, massageordninger, morgenbrød og fitnessordninger, der bliver skåret væk. Flere steder har man også valgt at lukke kantinen og droppet den gratis kaffe.

Dårligt for motivationen
Carlo Søndergaard forstår godt, at virksomhederne har behov for at spare, men han opfordrer dem samtidig til at tænke langsigtet:

- Man skal tænke sig godt om som arbejdsgiver. Hvis man forringer vilkårene for medarbejderne, risikerer man at forringe arbejdsglæden. Og mange steder har man brug for at medarbejderne arbejder ekstra hårdt, fordi man har skåret hårdt i bemandingen. Og så er det altså ikke særligt smart at gøre medarbejdernes motivation dårligere for at spare en kaffemaskine, slutter Carlo Søndergaard.

Kilde: Nordjyske Medier

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078