23948sdkhjf

Harboes fastholder markedsandele

På trods af en faldende markedsudvikling på bryggerivirksomhedens hovedmarkeder er det lykkedes at fastholde markedsandele.
Harboes nettoomsætning i årets første halvår blev på 804,8 mio. kr., hvilket er et fald på 4,2 pct. Faldet skyldes afvikling af ikke rentable kundeforhold. Et forhold der også påvirker bryggerivirksomhedens afsætning, konkluderer ledelsen.

Afsætningen af øl og læskedrikke herunder maltdrikke og malturtprodukter er da også faldet fra 3,01 mio. hl sidste år til 2,93 mio. hl.i år.

Bundlinjen er vokset
Resultat af primær drift (EBIT) steg til 32,9 mio. kr. mod 24,9 mio. kr. sidste år og koncernresultatet før skat steg ligeledes fra 21,2 mio. kr. til 31,5 mio. kr, hvilket er en stigning på 49,2 pct. Koncernen har i perioden gennemført investeringer for 64,7 mio. kr.

- Innovation, produktudvikling og kapacitetsudvidelser i de foregående år har bidraget til en styrket position og vækst, lyder ledelsens forklaring på regnskabet.

Harboe forventer nu, at kerneforretningen også i 2. halvår af 2009/2010 vil udvikle sig positivt og man håber på, at et udvidet samarbejde med en række større kunder kan bidrage til højere kapacitet på koncernens produktionsanlæg.

Harboe forventer at konkurrencen på hovedmarkederne fortsat vil være meget intensiv og man har fortsat en forventning til et resultat før skat i intervallet 55-65 mio. kr.

Kilde: Delårsrapport 1. maj-31. okt 2009

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095