23948sdkhjf

Nordjyder laver chips af fisk

Nordjyske restaurationsfolk er ved at udvikle chips af fiskeskind.
Restaurationsfolkene får støtte til at færdigudvikle deres chips fra den statsligt- og EU-finansierede fiskeriudviklingsfond.

- De sunde og fedtfattige chips af omega 3-fedtsyreholdigt fiskeaffald, der ellers kasseres, kan være på markedet om få måneder, siger en af bagmændene, Jesper Pedersen fra restaurant Divan i Strandby ved Frederikshavn.

Opfinderne er i færd med de sidste testfaser og har allerede aftaler med fabrikanter og aftagere af fiskechipsene.

Det har været udfordrende at få fiskechipsene renset for skæl og stegt dem tilpas længe og i den rette størrelse. Men det ser nu ud til at være løst.

- Det svære har været, at det ikke må smage for meget af fisk. Det har vi kæmpet med, siger Jesper Pedersen.

Kilde: EPN

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063