23948sdkhjf

Flere påtaler ved julefrokost-aktion i Nordjylland

Fødevarestyrelsen fandt noget at påtale hos hver tredje af de 35 restauranter og diner transportable-firmaer, som fik besøg fredag aften.
Aktionen var rettet mod restaurationer og diner transportable-virksomheder, der arrangerer julefrokoster eller tilbereder og leverer mad til julefrokoster.

Kontrolaktionens formål var at kontrollere om virksomhederne overholder reglerne for buffetarrangementer og udbringning af mad. Herunder om køkkenhygiejne og temperaturforhold er i orden.

11 ud af de 35 besøgte fik indskærpelser eller mere. Én virksomhed fik et påbud om egenkontrolprocedurer og én virksomhed fik en bøde for mangelfuld rengøring.

Under kontrolaktionen blev der udtaget 20 prøver af ris à la mande, fordi der netop her ofte kan være mange sygdomsfremkaldende bakterier, hvis desserten ikke har været kølet hurtigt nok ned.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063