23948sdkhjf

Chr. Hansen overvejer at flytte forskning til udlandet

Dansk fødevareforskning er så ufokuseret, at Chr. Hansen overvejer at lægge sine forskningsaktiviteter uden for Danmark.
- Forskningskvaliteten skal have world class-standard, hvis vi skal have noget ud af at være med. Og forskningen i Danmark er blevet fragmenteret og ufokuseret, og derfor er vi begyndt at se på andre græsgange, som f.eks. Holland, siger Esben Laulund, som er forskningsdirektør i Chr. Hansen.

Brødproducenten Easyfood roser heller ikke dansk fødevareforskning.

- Den røde tråd mangler i høj grad i dansk fødevareforskning, og derfor får vi slet ikke høstet frugterne af den store forskningsindsats, der reelt gøres i Danmark. Vi får sjældent bundet enderne sammen og skabt de nødvendige synergier, og det er rigtig ærgerligt, siger Flemming Paasch, administrerende direktør i Easyfood.

Professor Peter Olesen, formand for Det Strategiske Forskningsråd er enig i, at fødevareforskningen skal gøres meget mere international og mener, at vejen frem er at hægte offentlig og privat forskning meget bedre sammen.

- Og vi er i gang med at skrue en ny model sammen. Den skal sikre en optimal sammenkobling mellem privat og offentlig forskning. Vi regner med at kunne melde ud i løbet af det nye år. Så der blæser optimistiske vinde lige nu, siger Peter Olesen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11